30. jula 2020. godine, u skladu sa svim epidemiološkim mjerama, Društvo psihologa Republike Srpske i Republički pedagoški zavod Republike Srpske su organizovali prezentaciju rezultata programa “Referalni mehanizam podrške djeci u školama Republike Srpske”. Tom prilikom predstavljene su planirane buduće aktivnosti koje su pripremljene na osnovu rezultata primjene samog programa, ali i primjene “Liste za sistematizaciju nastavničkih opservacija”.

Promociji su prisustvovali glavni učesnici programa kao i predstavnici nadležnih ministarstava koji podržavaju program – Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Program “Referalni mehanizam podrške djeci u školama Republike Srpske” se realizuje u okviru projekta “Jačanje intersektorske saradnje i referalnog mehanizma podrške djeci i njihovim porodicama u Republici Srpskoj” koji Društvo psihologa Republike Srpske i Republički pedagoški zavod Republike Srpske realizuju u partnerstvu sa UNICEF BiH i njegovim partnerima Švajcarskom agencijom za razvoj i Švedskom agencijom za međunarodni razvoj i saradnju. Podsjećamo da je program “Referalni mehanizam podrške djeci u školama Republike Srpske” sastavni dio programa “Briga o djeci – zajednička odgovornost i obaveza”.